Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin yeni rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Mehmet Özkarcı’yı atadı.
Özkarcı herşeyden önce gerçekten güzel bir insan.
Bu ülkeyi de, bu şehri de çok seviyor.
Çalışkan… Üretken… Vizyon sahibi… Güzel de bir yüreğe sahip…
Sayın Mehmet Özkarcı’yı Kültür Sanat Derneği Başkanı Abdulhakim Eren, BİLSEK Başkanı Mehmet Köşk, Abdulgaffar Polat, Ramazan Avcı ile birlikte ziyare ettik.
Sayın Özkarcı Güzel Sanatlar Fakültesi için atanacak en donanımlı isimlerden biriydi. Arkasında durulur, destek verilirse çok güzel işler başaracağından eminim.
Araştırmayı, üretmeyi, yeni şeyler keşfetmeyi seven bir bilim adamı olarak dekanlığın kendisini köreltmesinden korkuyor ama biz kendisinin bu makamda da önemli işlere imza atacağını biliyoruz.
…
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakultesi’nde 8 bölüm var. Bunlar “Resim, Heykel, Grafik Tasarımı, İç Mimarlık, Tekstil ve Moda Tasarımı, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Sinema - Televizyon ve Müzik”
Bu bölümlerden sadece biri öğrenci alıyor şu anda. 2010-2011 eğitim öğretim yılında Resim Bölümüne öğrenci alınmaya başlandı.
Her sene 20 öğrenci alınan bu bölümde şu anda sadece 80 öğrenci eğitim görüyor.
Sayın Dekan Mehmet Özkarcı olabilecek en kısa zamanda diğer bölümleri de açmak için çaba göstereceklerini söyledi.
Tekstilin kalbi olan Kahramanmaraş’ta ilk olarak “Tekstil ve Moda Tasarımı” bölümünü açmanın uygun olacağı görüşünde.
Yine şehrin sanayisi açısından “Endüstri Ürünleri Tasarımı” bölümünün de önemli olduğunu vurguladı. Bölümleri açarken aynı zamanda şehrin ekonomik ve kültürel açıdan kalkınmasına yapılacak katkıyı da dikkate alıyor. Bu çok güzel bir yaklaşım.
Ancak bölümlerin açılabilmesi için her bölüm için en az 3 öğretim görevlisinin olması gerekiyor.
Umuyoruz yakın zamanda kaliteli öğretim görevlileri bulunur ve her sene en az 2 bölüm açılarak öğrenci alınır.
…
Dün Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’in 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü münasebetiyle verdiği davetteydik. Rektör Deveci birkaç gün önce öğretim üyeliği için başvuruda bulunan bir kişiyle arasında geçen diyalogu anlattı. Konuşmasının pek çok bölümünü “yazılmamak şartıyla” anlattığı için burada yazmayacağım. Ancak verdiği bir sözü özellikle vurgulamak istiyorum. Dedi ki:
“Üniversiteye eleman alımlarında kesinlikle kişinin bilgisine, birikimine, üniversitemize ne kadar katkı yapacağına bakacağım. Kimsenin selamı olmadan dosyasını alıp gelsinler, gerekeni yaparım”
…
Bu şehirde bir şeyler yapma gayreti içinde olan güzel insanlar da var. Zaman zaman bu isimlere değineceğiz.
Kültür Sanat Derneği Başkanı Abdulhakim Eren bunlardan biri… Benim de Yönetim Kurulu Üyeliğini yaptığım bu dernek Kahramanmaraş’ta düzenlediği orkide şenliği, ardından Beylerbeyi Sarayı’ndaki Maraş Günleri etkinlikleri ile tanındı ama kimsenin bilmediği bir başka büyük başarının da altında imzası bulunuyor.
Şu anda restorasyonları yapılan ve yapılmaya devam eden onlarca konağın daha bir tanesi bile restore edilmemişti.
Kahramanmaraş Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mehmet Balduk ve Kültür Sanat Derneği Başkanı Abdulhakm Eren’in o dönemki gayretlerini çok yakından takip etme fırsatı buldum.
Bu gün bir kısmı restore edilerek hizmet vermeye başlayan, bir kısmının restorasyon çalışmaları devam eden bu konaklar için az koşturmadılar. Vali beyi, Belediye Başkanını konak konak az gezdirmediler...
Bu gün bir kısmı restore edilerek hizmet vermeye başlayan, bir kısmının restorasyon çalışmaları devam eden bu konaklar için az koşturmadılar. Vali beyi, Belediye Başkanını konak konak az gezdirmediler...
…
Kahramanmaraş sadece 7 güzel adamdan ibaret değil.
Başka güzel adamları da var güzel şehrimin.
Kısmet olursa zaman zaman bu güzelliklere de değineceğiz.
Şimdilik esen kalın.