Kömbe, bayramları şenlendiren, sabah kahvaltısında, çay saatlerinde yemeden durulmayan bir çeşit kurabiye. Nefis mi nefis baharatıyla unutulmayacak lezzetler listesinde üst sıralara oynuyor. kömbe, tadını baharatına borçlu. Kömbe baharatı olarak bilinen karışım; tarçın, damla sakızı, mahlep, zencefil, karanfil, muskat ve yeni bahardan elde ediliyor.
Meşhur Bayram Kömbesi (Osmaniye) Tarifi İçin Malzemeler
500 gr taze yağ yoksa (margarin)
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı yoğurt
2 su bardağı tahin
1 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı kömbe kokusu
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Meşhur Bayram Kömbesi (Osmaniye) Tarifi Nasıl Yapılır?
Margarini eritin ılık olsun, içine yoğurt, şeker, sıvı yağ, tahin ve baharatların hepsini katıp şeker içinde eriyinceye kadar iyice karıştırın,
Sonra unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip ne çok sert ne çok yumuşak bir hamur elde edin.
Fazla yoğurmayın hamur yağını çıkarır lezzeti kaçar biraz üzeri örtülü dinlendirelim
10 dk sonra yapmış olduğunuz hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve susama batırıp tepsiye dizelim.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında kontrollü pişirin. Bu ölçülerden 3 tepsi çıkıyor. Afiyet olsun.
Bayram Kömbesi Nasıl Yapılır? Püf Noktaları
Kömbe kokusu, içinde muskat, tarçın, mahlep gibi farklı baharatların olduğu bir karışımdır. Aktardan veya güvenilir internet sitelerinden temin edebilirsiniz.
Unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru çok daha kolay yoğurabilirsiniz