Çorbalar akşam yemeğinde ruhumuza dokunan lezzetler sunar. Eğer klasik çorba tariflerinden sıkıldıysanız ve bu akşam sofranızı şımartmak istiyorsanız, Cennet Çorbası tarifine bir şans verebilirsiniz. Bu tarif, enfes lezzeti ve pürüzsüz kıvamıyla içen herkesin favori çorba seçenekleri arasında yer alıyor. Yemeğinizi özel kılacak bir tarif arıyorsanız, Cennet Çorbası tam da aradığınız lezzet olabilir.
Mısır unu, tereyağı ve sarımsak tozu gibi ana malzemelerle hazırlanan Cennet Çorbası, bağışıklık sistemini güçlendiren etkileriyle dikkat çekiyor. Özellikle kış aylarında tercih edilen bu çorba, grip ve soğuk algınlığına karşı direnci artırmanın yanı sıra yüksek protein değeriyle de ön plana çıkıyor. İçerisinde bulunan tavuk suyu, çorbanın besin değerini zenginleştiriyor.
Bu lezzetli çorba, kısa sürede hazırlanabilir ve sofranızı şenlendirebilir. İşte, Cennet Çorbası'nın pratik tarifi:
Malzemeler:
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 5 su bardağı sıcak su
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için:
- Toz biber
- Sıvı yağ
Yapılışı:
- Tereyağını bir tencerede eritin, ardından mısır ununu ekleyip 2-3 dakika kadar kavurun.
- Soğan ve patatesi iri doğrayarak karışıma ekleyin, 5 dakika daha kavurun.
- Sarımsak tozu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
- Sıcak suyu ve tavuk suyunu ilave edin, ara sıra karıştırarak orta ateşte pişirin.
- Çorba piştikten sonra sebzeleri blenderdan geçirin. Ardından tekrar ocağa alıp 2 dakika kaynatın.
- Sıvı yağ ve toz biberi sos tavasında kızdırın.
- Servis edeceğiniz kaselere çorbayı paylaştırın ve üzerine toz biberli karışımı gezdirin