Hani hep deriz ya hayıflana hayıflana nerde kaldı o eski öğrenciler o eski öğretmenler. Biz okul sıralarında bu sözlerle büyüdük şimdi bizde okul sıralarındaki öğrencilerimize bu sözlerle sitem etmeye devam etmekteyiz. Sanırım bu gidişle şuan okul sıralarındaki öğrencilerde bizim sitemlerimizi kendi öğrencilerine yansıtacaklar.
Üstelik her geçen gün bilim ve teknoloji hızla gelişiyor ve kendini yeniliyor. Bu değişim ve gelişim bizim yaşamımıza da hiç şüphesiz yansıyor. Mademki bilim ve teknoloji bu kadar belirgin değişiyor biz neden öğrencilerimize o eski öğrenciler yok mu diyoruz. Veya bizim öğretmenlerimiz aynı sitemi bize yüklüyorlardı?
Öyle bir eğitim sitemimiz var ki hep bu sefer olacak bu sistem ülkenin eğitim sistemine sihirli bir dokunuş oldu, olacak umutlarıyla o eğitim sistemi geliyor bu eğitim sistemi gidiyor. Her zaman yeni bir değişim yeni bir yatırım ve tüh buda olmadı sil baştan tüm yenilikler ve milyonlarca liralık yatırımlar çöpe gidiyor. Tamam hepimiz iyi niyetliyiz hepimiz iyi bir eğitim sistemi beklentisindeyiz ama yeni eğitim sistemi adı altında sanki bir denek olarak kullanılan öğrencilerin vebali kimin üzerinde kalacak!
Mesela öyle bir ders düşün ki 2.3.4.5.6.7.8.9.10.11. ve 12.Sınıftan mezun olup başarılıdır diye diploma alan bir öğrenciye Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı Talim ve Terbiye kurulunun ders dağılım çizelgesinde zorunlu ders olarak 10 yıl boyunca her hafta zorunlu ders olarak toplamda yaklaşık 1200 saat zorunlu ders olarak okutulsun ve o dersi alan öğrenci o dersle ilgili 15 kelime öğrenemesin. Üstelik o derse onbinlerce öğretmen tahsis edip milyonlarca liralık materyaller oluşturulsun. Evet şaka gibi ama gerçekler. Çünkü şuanda lise bitirmiş bir öğrenciye mikrofon uzatıp 15 tane İngilizce kelime sorsanız kem küm eder. Oysaki devletimiz o öğrenciye ilkokul-ortaokul ve liseden mezun olana kadar yaklaşık 1200 saat İngilizce dersi anlatmıştı. Tabi ki bu manzaranın sorumlusu ne öğretmenlerimiz nede öğrencilerimiz. Burada İngilizce dersi sadece bir örnek ve bu örneği bir çok ders örnekleriyle de çoğalta biliriz. Olur ya aklınıza takılır ve bu başarısızlığın nedeni olarak İngilizce dersinde branşında öğretmen girmiyor, veya İngilizce dersine öğrenciler önyargılı gibi mazeretler üretilebilir ama maalesef bu eğitim sistemimiyle ortaya çıkan eser bu.