Duruşmaya tutuklu sanık Şahin Avşaroğlu ile tutuksuz sanıklar Hamit T., Ahmet F. T., Ali E. Ç., Hülya K., Lütfi V., Ömer F. T. ve İsmail A. katıldı. Davaya yeni katılan müştekiler, sanıklardan şikayetçi olduklarını belirterek cezalandırılmalarını istedi. Hasan T. ve Alper Ö.D. ise duruşmaya katılmadı.

Sanıkların Savunmaları

Tutuklu sanık Şahin Avşaroğlu, savunmasında kendisinin firma sahibi olduğunu ve inşaatla ilgili teknik bilgisi bulunmadığını belirtti. "Projeleri başlatırken mühendis, mimar ve jeoloji mühendisleriyle çalışıyorum. Bu konularda benim bir bilgim yok. İzinleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve belediyeden alarak projelere başlıyoruz. Zemin etüdü, bina projeleri ve mimari konularda teknik bilgim yok." dedi.

Avşaroğlu, bilirkişi raporlarının eksik ve hatalı olduğunu iddia ederek, yeni bir bilirkişi raporu alınması gerektiğini savundu. Deprem sonrası gönüllü olarak saha çalışmalarına katıldığını belirten Avşaroğlu, "Kahramanmaraş'ı çok seviyorum. Şehrimde birçok sivil toplum örgütünde görev aldım. Deprem sırasında bir siyasi partinin ilçe başkanıydım. 18 aydır tutukluyum ve kaçmayı hiç düşünmedim." diye konuştu.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy: 'Kahramanmaraş'ta Büyük Deprem Beklemiyoruz' Prof. Dr. Şükrü Ersoy: 'Kahramanmaraş'ta Büyük Deprem Beklemiyoruz'

Mahkeme Kararı

Mahkeme heyeti, duruşmada eksiklerin giderilmesine ve sanıkların mevcut durumlarının devamına karar vererek duruşmayı 22 Ekim'e erteledi. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıkların "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Editör: Dilek Nur