Kahramanmaraş’ta Yeniden Yapılan Camiler Mukarnas Sanatıyla Süslendi Kahramanmaraş’ta Yeniden Yapılan Camiler Mukarnas Sanatıyla Süslendi

Fırat Görgel, yaptığı açıklamada, “6 Şubat depremlerinde sadece konut ve iş yerlerimiz değil, tarihi ve kültürel varlıklarımız da büyük hasar gördü. Bu kapsamda Tarihi Ceyhan Köprüsü, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından restorasyon sürecine alındı. Ekiplerimiz köprünün restorasyonunu titizlikle yürütüyor. Aynı şekilde Türkoğlu'ndaki Tarihi Dalyan Köprüsü için de benzer çalışmalar başlayacak. Her iki köprüde yapılacak restorasyonların toplam maliyeti 150 Milyon TL olarak belirlenmiş olup, bu projelerin 2025 yılında tamamlanması planlanıyor,” dedi.

Tas Kopru 3

Görgel, ayrıca şehirdeki diğer tarihi yapıların restorasyon projeleri hakkında da bilgi verdi. “Ulu Camii’de restorasyon çalışmalarımız devam ediyor. Tarihi Kahramanmaraş Kalesi'nin restorasyon projesi tamamlanmak üzere ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile işbirliği içinde bu çalışmalara başlayacağız. Tarihi Kapalı Çarşı’nın projelerini hazırlayıp kurula sunduk ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte restore edeceğiz. Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nin restorasyon projeleri için ihale süreci başlatıldı ve burada inşaat çalışmalarına yakında başlanacak. Depremde büyük hasar gören tarihi konaklarımızı da peyderpey restore ederek şehrimizin turizmine kazandıracağız,” şeklinde konuştu.

Tas Kopru 4

Başkan Görgel, bu projelerin, Kahramanmaraş’ın kültürel mirasını korumak ve ülke turizmine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

Editör: Dilek Nur