Kahramanmaraş’ta 200 gramlık somun ekmeğinin fiyatına yapılan yeni zam, vatandaşları şaşırttı. Daha önce 8 liradan satılan ekmek, zam kararıyla birlikte 10 liradan satılmaya başlandı. Bu zamla birlikte somun ekmeğinin gramajı da 210 grama çıkarıldı.

7 Ayda İkinci Zam

Kahramanmaraş’ta ekmek fiyatlarına en son 20 Ocak tarihinde zam yapılmıştı. O dönemde 6,5 lira olan ekmek, 8 liraya yükseltilmişti. Yeni yapılan zamla birlikte, 7 ay içerisinde ekmek fiyatları yaklaşık %55 oranında artmış oldu.

Vatandaşlar Zor Durumda

Ekmeğe yapılan bu son zam, özellikle dar gelirli kesim üzerinde büyük bir etki yaratıyor. Yılın ikinci yarısında maaş zammı alamayan asgari ücretli vatandaşlar, artan yaşam maliyetleri karşısında geçim sıkıntısı çekiyor. Yeni zam kararının ardından, vatandaşlar bütçelerini nasıl dengeleyeceklerini kara kara düşünüyor.

Kahramanmaraş’ta artan ekmek fiyatları, yaşam maliyetlerinin yükselmesiyle birlikte özellikle düşük gelirli aileler için endişe verici bir hal almış durumda.

Masalist İle Masal Dünyasında Keyifli Bir Yolculuğa Hazır Mısınız? Masalist İle Masal Dünyasında Keyifli Bir Yolculuğa Hazır Mısınız?

66Be2Dd4Cc311

Editör: Dilek Nur