Ses Yalıtımı ile Daha Sessiz Bir Yaşam Alanı Yaratın Ses Yalıtımı ile Daha Sessiz Bir Yaşam Alanı Yaratın

Şube Başkanı Fatih Soylu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bir öğrencinin geçer not alamaması üzerine Şube Öğretmenler Kurulu'nun sınıf tekrarı kararı aldığını belirtti. Bu kararı uygulayan okul müdürüne soruşturma açıldığını duyuran Soylu, "Görevini tam yapmak ne zamandan beri suç oldu? Bu idarecimize ve öğretmenlerimize, yönetmeliği uyguladıkları için mi soruşturma açılıyor?" diyerek duruma tepki gösterdi.

Soylu, soruşturmanın arkasında siyasi baskı olabileceğine dikkat çekerek, bir velinin siyasi bir partinin mahalle sorumlusu olması nedeniyle durumu etkileyip etkilemediğini sorguladı. Ayrıca, milletvekillerinin İl Milli Eğitim Müdürü'nü arayıp aramadığı sorusunu gündeme taşıdı.

Açıklamasında, Bakanlık müfettişlerinin yürüttüğü soruşturmanın gerekçelerine dair şeffaflık talep eden Soylu, bu tür uygulamaların başka okullarda da yapılıp yapılmadığını merak ettiklerini belirtti. "Görevini layıkıyla yapan bir idarecinin, siyasi baskı sonucu yerinin değiştirilmesi hangi adalete sığar?" diye sordu.

Son olarak, Hürriyetçi Eğitim Sen'in liyakata dayalı çalışanların yanında olmaya devam edeceğini vurgulayan Soylu, "Eğitimi siyasetten uzak tutun! Adalet er ya da geç yerini bulacaktır. Kamu çalışanlarının siyasete kurban edilmesinin toplum vicdanında da yeri yoktur" dedi.

Editör: Dilek Nur