Faili Meçhul Dosyalar Yeniden Açılıyor: Kahramanmaraş’ta 19 Dosya İncelemede
Faili Meçhul Dosyalar Yeniden Açılıyor: Kahramanmaraş’ta 19 Dosya İncelemede
İçeriği Görüntüle

Kahramanmaraş’ta düzenlenen kültür etkinlikleri hız kesmeden sürüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği “Yalnız Ardıç Söyleşileri”nin son konuğu yazar Mehmet Güven Avcı oldu.

Türkiye Diyanet Vakfı Kitabevi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte, Kemal Tahir’in edebi anlayışı ve Türk edebiyatındaki yeri masaya yatırıldı.

Tarih ve Toplumun İç İçe Geçtiği Eserler

Avcı, Kemal Tahir’in eserlerinde yalnızca hikâye anlatmadığını, aynı zamanda Türkiye’nin sosyal yapısını çözümlemeye çalıştığını ifade etti. Yazarın gerçekçi yaklaşımı ve tarihsel perspektifi, katılımcılara geniş bir bakış açısı sundu.

Söyleşi Programı (6)

Edebiyatseverlerden Yoğun İlgi

Program, edebiyat meraklılarının yoğun katılımıyla gerçekleşti. Katılımcılar, söyleşi boyunca notlar alırken, interaktif bölümde yazara sorular yönelterek etkinliğe aktif şekilde dahil oldu.

Söyleşi Programı (1)

Kültürel Kimliğe Katkı

Kahramanmaraş’ın edebiyat geleneğine dikkat çeken Avcı, bu tür etkinliklerin şehrin kültürel birikimini güçlendirdiğini belirtti. Program, edebiyat dünyasına ilgi duyanlar için önemli bir buluşma noktası oldu.