Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen asfalt çalışmaları kapsamında Hacı Bayram Veli Mahallesi’nde ulaşım altyapısı yenileniyor. Şehir genelinde sürdürülen kapsamlı yol yatırımları doğrultusunda mahalledeki önemli ulaşım güzergâhlarında yoğun çalışma yürütülüyor.
Büyükşehir Belediyesi ekipleri, altyapı çalışmaları sırasında zarar gören yolları sıcak asfaltla buluşturarak daha güvenli ve konforlu hale getiriyor. Bu kapsamda mahallenin en yoğun kullanılan yollarından biri olan 31015. Sokak’ta asfalt serimi tamamlandı.
Yaklaşık 1 kilometrelik arterde toplam 2 bin 500 ton sıcak asfalt kullanıldığı belirtilirken, yatırımın maliyetinin yaklaşık 8 milyon TL olduğu açıklandı. Çalışmalar sayesinde sürüş güvenliğinin artırılması ve mahalle içi ulaşım standardının yükseltilmesi hedefleniyor.
Öte yandan ekipler, çalışmalarını Afşin Bey Caddesi’nde sürdürüyor. Yaklaşık 500 metre uzunluğundaki caddede devam eden asfalt serim çalışmalarının kısa süre içinde tamamlanacağı bildirildi.
Mahalle sakinleri de yapılan hizmetlerden memnun olduklarını ifade etti. Vatandaşlar, özellikle deprem sonrası bozulan yolların yeniden yapılmasının mahalle yaşamını olumlu yönde etkilediğini belirtti.
