Onikişubat Belediyesi, deprem sonrası hızla genişleyen yeni yerleşim alanları ve 141 mahalledeki hizmet ihtiyacına cevap verebilmek için yaklaşık 200 milyon TL’lik araç yatırımı gerçekleştirdi. Belediyenin filosuna katılan 30 yeni araç, düzenlenen törenin ardından sahadaki görevlerine başladı.

Kahramanmaraş'ta yeniden yapılanma çalışmaları sürerken nüfus ve yerleşim alanlarındaki değişim belediyelerin hizmet ihtiyacını da artırıyor.

Yaklaşık 450 bin nüfusa hizmet veren Onikişubat Belediyesi de bu kapsamda araç filosunu güçlendirdi.

Fen işleri ve çevre hizmetlerinde kullanılacak

Yaklaşık 200 milyon TL yatırımla alınan 30 araç, Fen İşleri Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Park Bahçeler Müdürlüğünün çalışmalarında kullanılacak.

Belediye, yeni araçlarla özellikle kırsal mahallelerde ve deprem sonrasında oluşan yeni yaşam alanlarında hizmetlerin daha hızlı ve kesintisiz yürütülmesini amaçlıyor.

12-14

Yeni konutlarla hizmet alanı büyüyor

Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, Onikişubat'ın deprem sonrası ortaya çıkan yeni yerleşimlerle birlikte daha geniş bir hizmet ağına sahip olduğunu söyledi.

Toptaş'ın verdiği bilgilere göre Altınova'da yaklaşık 10 bin konut tamamlandı. Bölgedeki konut sayısının ilerleyen süreçte 15 bine ulaşması öngörülüyor.

Önsen-Kurtlar bölgesinde ise yaklaşık 4 bin konutluk yeni yaşam alanı oluşacak. Buna 84 kırsal mahalledeki yeni köy yerleşim alanları da eklenecek.

Belediyenin kendi araçlarının sayısı artırılıyor

Toptaş, yatırımın en önemli amaçlarından birinin kiralık araçlara olan bağımlılığın azaltılması olduğunu vurguladı.

Özellikle çevre temizliğinde kiralama sistemine yüzde 100 bağımlılığın çeşitli riskler oluşturduğunu kaydeden Toptaş, belediyenin kendi araçlarının oranını artırarak hizmetlerin sürdürülebilirliğini güçlendirmek istediklerini ifade etti.

Yeni araçların zaman içerisinde kendisini amorti etmesiyle elde edilecek tasarrufun yeni belediye yatırımlarına aktarılması planlanıyor.

Whatsapp Image 2026 08 29 At 21.27.54

Tekir, Suçatı ve batı mahallelerinde kapasite artacak

Araç yatırımından ilçenin kırsal bölgeleri de doğrudan yararlanacak.

Batı mahallelerinde kullanılan araçların sayısının artırılmasının yanı sıra daha önce yol süpürme hizmetinin ulaşmadığı bazı bölgelere de süpürme araçları gönderilecek.

Tekir ve Suçatı'da hizmet veren araçların sayısı yükseltilirken merkezdeki çöp toplama ve yol süpürme kapasitesi de güçlendirilecek.

Başkan Görgel’den 30 Ağustos mesajı: “Kahramanmaraş müstesna bir yere sahip”
Başkan Görgel’den 30 Ağustos mesajı: “Kahramanmaraş müstesna bir yere sahip”
İçeriği Görüntüle

Ilıca için yeni çöp düzenlemesi

Yeni sistemle birlikte Ilıca'daki çöplerin Büyükşehir Belediyesiyle koordinasyon içerisinde Kürtül'deki toplama alanına taşınması planlanıyor.

Bu uygulamayla Ilıca'daki mevcut döküm alanının oluşturduğu çevresel sorunların ve görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

11 Kopyası

Protokolden yoğun katılım

Araçların hizmete alınması için düzenlenen programa Vahit Kirişci'nin yanı sıra milletvekilleri İrfan Karatutlu, Mehmet Şahin ve Tuba Köksal, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, AK Parti İl Başkanı M. Burak Gül ve AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Durdu Safa Kekeç ile meclis üyeleri, muhtarlar ve davetliler katıldı.

Programda konuşan milletvekilleri Karatutlu, Şahin ve Köksal da yeni araçların belediye hizmetlerine sağlayacağı katkıya dikkat çekti.

Tören, kurdele kesiminin ardından 30 yeni aracın incelenmesiyle tamamlandı.