Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen "Çığ Mobil" uygulamasının, potansiyel çığ tehlikesi olan 43 ilde, çığ afetiyle oluşabilecek can ve mal kayıplarının önüne geçilmesine katkı sağlayacağını belirtti. Yerli ve milli olarak hayata geçirilen bu mobil uygulama, çığ tehlikesine karşı önlemler alabilmek ve vatandaşları bilgilendirmek amacıyla kullanılıyor.

Bitlis, Ağrı, Malatya, Adıyaman, Erzincan, Rize, Düzce, Bolu, Şırnak, Hakkari, Muş, Batman, Kars, Kocaeli, İzmir, Niğde, Van, Siirt, Hatay, Tunceli, Erzurum, Bilecik, Isparta, Kahramanmaraş, Elazığ, Sivas, Iğdır, Artvin, Trabzon, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Sinop, Kastamonu, Adana, Mersin, Ordu, Bingöl, Ardahan, Tokat, Kayseri, Yozgat ve Diyarbakır illerindeki potansiyel çığ başlama bölgelerini gösteriyor.

Kahramanmaraşlı Osman Usta, 60 Yıllık Geleneksel Tahta İşçiliğini Yaşatıyor Kahramanmaraşlı Osman Usta, 60 Yıllık Geleneksel Tahta İşçiliğini Yaşatıyor

yerli-ve-milli-cig-mobil-uygulamasi-guncellendi-9977

Sesli uyarılarla güvenli rotalar çizilebilme özelliği ile kullanıcılarını çığ tehlikesine karşı bilinçlendiren uygulama, askeri operasyonlardan dağcılara, kayakçılardan kırsalda yaşayan vatandaşlara kadar geniş bir kullanıcı kitlesine hitap ediyor.

Çevre Bakanı Özhaseki, "Potansiyel çığ tehlikesi olan 43 ilimizde, uygulamamız sayesinde çığ afetiyle oluşabilecek can ve mal kayıplarının önüne geçeceğiz." dedi. Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Nurettin Taş ise mobil uygulamanın özelliklerini açıklayarak, kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların potansiyel çığ afetlerine karşı tedbir almasını sağlayacağını belirtti.

Editör: Dilek Nur