Kahramanmaraş’ta sıcak asfaltla yenilenen cadde ve sokaklarda sürücülerin karşılaştığı seviye farklılıklarının giderilmesi için çalışma başlatıldı. Asfalt uygulamasının ardından yol seviyesinin altında veya üzerinde kalan rögar kapakları ve mazgallar, ekipler tarafından tek tek kontrol edilerek asfalt seviyesine getiriliyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde devam eden asfalt seferberliğini tamamlayıcı uygulamalarla sürdürüyor. Birçok noktada sıcak asfalt çalışmaları devam ederken asfaltlaması biten güzergâhlarda ise sürüş konforu ve güvenliğini artırmaya yönelik düzenlemeler yapılıyor.

Rogar Duzenleme Calismasi4

Asfalt Sonrası Rögar ve Mazgallar Kontrol Ediliyor

Sıcak asfalt uygulamalarında yol yüzeyinin yükselmesi nedeniyle bazı rögar kapakları ve yağmur suyu mazgallarında kot farklılıkları oluşabiliyor. Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri de asfaltlanan güzergâhları tarayarak bu noktaları belirliyor.

Yol seviyesinin altında veya üzerinde kaldığı tespit edilen rögar kapakları ve mazgallarda gerekli düzenlemeler yapılıyor. Kapaklar asfalt yüzeyiyle aynı seviyeye getirilerek araçların geçiş sırasında yaşayabileceği sarsıntıların ve olası güvenlik risklerinin azaltılması amaçlanıyor.

Rogar Duzenleme Calismasi3

Kahramanmaraş’ta 51 yıllık köprü tarih oldu: Yerine 15 milyon TL’lik yenisi yapılıyor
Kahramanmaraş’ta 51 yıllık köprü tarih oldu: Yerine 15 milyon TL’lik yenisi yapılıyor
İçeriği Görüntüle

Sürüş Konforunun Artırılması Hedefleniyor

Çalışmayla özellikle sürücüler açısından rahatsızlık oluşturan ani seviye değişikliklerinin ortadan kaldırılması hedefleniyor. Rögar ve mazgalların asfalt yüzeyiyle aynı seviyeye getirilmesi sayesinde yenilenen yolların daha düzgün ve kesintisiz bir sürüş yüzeyine kavuşması sağlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi, asfalt serimi tamamlanan arterlerde bu kontrolleri sürdürerek tespit edilen noktaları program dahilinde düzenliyor.