Başkan Görgel, “Yeşil Filo” hedefi doğrultusunda hem araç sayısını artırmak hem de Kahramanmaraş’ı Türkiye’ye örnek bir model haline getirmek istediklerini belirtti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Avrupa Birliği delegasyonunun destekleriyle gerçekleştirilecek bu proje kapsamında, 16 elektrikli otobüs ve 8 şarj istasyonu şehre kazandırılacak.

Yeni elektrikli otobüsler, Kasım ayında yapılacak ihalenin ardından hizmete girecek ve çevre dostu özellikleri ile özel gereksinimli bireylerin kullanımına uygun olacak. Ayrıca, şehirdeki ulaşım ağını desteklemek amacıyla 50 adet elektrikli bisiklet de alınacak ve mevcut Poyraz uygulamasıyla hizmet veren elektrikli bisikletlerin sayısı artırılacak.

Ulaşımda Yeşil Dönüşüm

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, şehrin toplu taşıma filolarında büyük bir yeniliğe imza atacaklarının altını çizdi. Görgel, “Geçtiğimiz dönemde hibrit araçlarla toplu taşıma filomuzu güçlendirmiştik. Bu dönem ise elektrikli otobüslerle şehirde ulaşımda çevreci bir dönüşüm gerçekleştireceğiz. İhale süreci tamamlandıktan sonra, elektrikli otobüslerimiz vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacak” dedi.

Grafik (1)

Kahramanmaraşlı Milli Sporcu Yusuf Dikeç’e Hindistan’dan Büyük Teklif! Kahramanmaraşlı Milli Sporcu Yusuf Dikeç’e Hindistan’dan Büyük Teklif!

Şehirde Toparlanma Süreci

Başkan Görgel, Kahramanmaraş’ın toparlanma sürecinde yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirtti. Şehir genelindeki altyapı ve üstyapı projeleri kapsamında bakanlık destekleriyle önemli ilerlemeler kaydedildiğini ve ilçelerdeki çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini ifade etti. “Şehrimizin eksikliklerini hızla gidermek ve toparlanma sürecini tamamlamak için vatandaşlarımızın da desteğiyle çalışıyoruz” diye ekledi.

Editör: Dilek Nur