Pençe-Kilit'te Uzman Çavuş Cebrail Acar Şehit Oldu, 2 Terörist Etkisiz Hale Getirildi! Pençe-Kilit'te Uzman Çavuş Cebrail Acar Şehit Oldu, 2 Terörist Etkisiz Hale Getirildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan hanımefendi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen 30 Haziran Koruyucu Aile Günü programında, 81 ilin "Gönül Elçileri" olarak belirlenen vali eşleri ve koruyucu ailelerle bir araya geldi. Programa Kahramanmaraş'ı temsilen Vali Mükerrem Ünlüer'in eşi Dr. Selma Ünlüer hanımefendi de katıldı.

Whatsapp Image 2024 07 03 At 13.25.51 (1)

Programda konuşan Emine Erdoğan, devlet koruması altındaki çocukların şartlarını iyileştirmeyi hedefleyen Gönül Elçileri Projesi'nin 12 sene önce başlatıldığını ve bu projenin temelinin koruyucu aile hizmetleri olduğunu vurguladı. Ayrıca, koruyucu aile sistemini güçlendirerek çocukların koğuş tipi yurtlardan kurtarılarak sevgi merkezli evlere yerleştirildiğini belirtti. Bu çabaların sonucunda, koruyucu aile yanında bulunan çocuk sayısının 2002 yılından bu yana 515'ten 10 bin 256'ya yükseldiğini açıkladı.