Kahramanmaraş İHH İnsani Yardım Derneği, gönül coğrafyamızdaki kardeş halklara umut olmaya devam ediyor. Dernek, Uluslararası Doktorlar Derneği (AID) aracılığıyla Somali’de görme kaybı yaşayan 250 kişinin katarakt ameliyatını üstlenmek için harekete geçti.

Whatsapp Image 2025 07 15 At 13.29.21 (1)

6 Şubat 2023 depremleri sonrası Türkiye’ye 5 milyon dolar bağış yapan Somali halkına teşekkür amacıyla başlatılan bu anlamlı proje kapsamında, Somali’deki ihtiyaç sahiplerine sadece maddi değil, sağlık alanında da destek sağlanıyor.

Whatsapp Image 2025 07 15 At 13.29.21 (1)

Kahramanmaraş İHH, Kurban Bayramı’nda bölgeye kurban bağışları ulaştırmasının ardından şimdi de 250 katarakt hastasına ışık olacak ameliyatlar için bağış toplamaya başladı. Projeye gönüllü destek veren bağışçılar, ilk etapta 165 katarakt ameliyatı için katkı sundu.

Kahramanmaraş’ta Temsili Askerlik Töreni Duygulandırdı
Kahramanmaraş’ta Temsili Askerlik Töreni Duygulandırdı
İçeriği Görüntüle

Dernek yetkilileri, bağışların devam edeceğini ve Somali’de daha fazla hastanın sağlığına kavuşması için çalışmaların sürdürüleceğini açıkladı.