Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kırsal ulaşımı güçlendirmeye yönelik yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Andırın ilçesine bağlı Darıovası Mahallesi’nde inşa edilen yeni köprüde çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi.

Andirin Dariovasi 1

Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen proje kapsamında, eski ve dar köprünün yerine 15 metre genişliğinde modern bir köprü kazandırıldı. Daha önce yalnızca 5 metre genişliğe sahip olan eski yapı, özellikle ağır tonajlı araçların geçişinde ciddi sıkıntılara neden oluyordu.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Hacı Bayram Veli Mahallesi’ne asfalt hamlesi!
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Hacı Bayram Veli Mahallesi’ne asfalt hamlesi!
İçeriği Görüntüle

Andirin Dariovasi 2

Yaklaşık 3 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen yeni köprü sayesinde Darıovası başta olmak üzere çevredeki yaklaşık 10 mahallenin Osmaniye’nin Düziçi ilçesiyle olan ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getirildi.

Andirin Dariovasi 6

Köprünün inşası tamamlanırken, bölgede dolgu ve çevre düzenleme çalışmaları sürüyor. Son işlemlerin ardından köprünün kısa süre içerisinde ulaşıma açılması planlanıyor.