Bakan Uraloğlu, bu süreçte toplam üç geniş katılımlı toplantı gerçekleştirildiğini açıkladı. Engelin kaldırılması için önemli ilerlemeler kaydedildiğini ifade eden Uraloğlu, "Ciddi bir mesafe kat ettik. Artık son düzlükteyiz. Fazla uzatmadan... Biz yasakçı bir görünümde olmak istemiyoruz. Sosyal medya platformlarından çok daha yüksek bir özgürlük anlayışımız olduğunu kesinlikle söyleyebilirim" dedi. Uraloğlu, sosyal medya platformlarının kullanıcıları önceden bilgilendirmeden hesapları bloke edebildiğini, paylaşımları engelleyebildiğini belirterek, bu durumun demokratik yaklaşımla uyumlu olmadığını vurguladı.

Başkan Fırat Görgel'den, Kahramanmaraşlı Şampiyonlara Övgü! Başkan Fırat Görgel'den, Kahramanmaraşlı Şampiyonlara Övgü!

"Sosyal Medya Platformlarının Faaliyetlerini Destekliyoruz"

Uraloğlu, sosyal medya platformlarının faaliyetlerinin sürdürülmesinden yana olduklarını da belirtti. "Özel şirketler olabilir, ama bizim kurallarımızı hiçe sayan hareketler yapabiliyorlar. Biz, sosyal medya platformlarının ülkemizdeki faaliyetlerinin devam etmesini destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Son olarak, vatandaşların beklentilerini karşılamak ve süreci en kısa sürede sonuçlandırmak için çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan Uraloğlu, "Zannediyorum ki çok uzatmadan anlaşır ve vatandaşlarımızın beklentilerini karşılarız" şeklinde konuştu.

Editör: Dilek Nur