Çukurova Uluslararası Havalimanı'nda gazetecilere konuşan Bakan Uraloğlu, sosyal medya platformlarıyla olan iletişimlerinin sürdüğünü ve yasakçı bir yaklaşım benimsemediklerini belirtti. Sosyal medya platformlarının demokratik yaklaşımlarını yetersiz bulduklarını ifade eden Uraloğlu, bu platformların kullanıcı hesaplarını bildirim yapmadan bloke edebildiklerini ve bazı paylaşımları engelleyebildiklerini vurguladı.

Kahramanmaraş Edebiyat Yolu’ndaki Tünellerde Çalışmalar Sürüyor Kahramanmaraş Edebiyat Yolu’ndaki Tünellerde Çalışmalar Sürüyor

Uraloğlu, "60 milyona varan sosyal medya kullanıcısının olduğu bir ortamda yasakçı bir zihniyet içinde değiliz. Sosyal medya platformları daha özgürlükçü bir yaklaşım benimsemiş olsaydı, bu konuları gündeme getirmek zorunda kalmazdık" dedi. Sosyal medya platformlarıyla sürekli iletişim halinde olduklarını ve katalog suçlar gibi hassas konuların bildirildiğini söyledi. Ayrıca, Adana’daki Sulh Ceza Mahkemesi’nin çocuk oyun portallarıyla ilgili aldığı kararın gereğini yerine getirdiklerini belirtti.

Bakan Uraloğlu, "Yeni bir sosyal medya yasaklanmasıyla ilgili aktif bir çalışma yürütmüyoruz, ancak her zaman takip ediyor ve denetliyoruz. Çocuklarımızın korunması adına gerekli adımları atıyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: Dilek Nur