Başkan Fırat Görgel'den, Kahramanmaraşlı Şampiyonlara Övgü! Başkan Fırat Görgel'den, Kahramanmaraşlı Şampiyonlara Övgü!

Açılış programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, fuarın ilk olarak 1984 yılında başlamış olduğunu belirterek, “20 yıl aranın ardından tekrar bu fuarın açılışını yapıyoruz. Bu fuarın birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olmasını ümit ediyor, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Fuar Acilisi 8

Açılış töreni, şehirde eski dolmuşlarla yapılan konvoy ile başladı. KAFUM Fuar Alanı’ndaki etkinliğe; 66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, milletvekilleri, rektörler, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol konuşmaları yapıldı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile program devam etti.

Fuar Acilisi 4

Başkan Görgel, fuarın Kahramanmaraş için büyük bir anlam taşıdığını vurgulayarak, şehrin yeniden ayağa kalkması için tüm paydaşlarla birlikte yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi. Depremzede hemşehrilerin moral ve motivasyonunu artırmak amacıyla düzenlenen bu tür organizasyonların önemine dikkat çekti.

  1. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci de, fuarın şehrin kültürel zenginliklerini sergilemek ve vatandaşların acısını bir nebze olsun hafifletmek açısından önemli olduğunu belirterek, “Fuarın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Whatsapp Image 2024 08 10 At 11.39.06

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, Başkan Fırat Görgel ve beraberindeki heyet, fuar alanındaki standları ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Editör: Dilek Nur