Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılında, 1, 5 ve 9. sınıflarda yeni müfredatın uygulanmaya başlandığını duyurdu. AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı'nın düzenlediği "Türkiye Buluşmaları" programında konuşan Tekin, 4 yıl içinde tüm eğitim kademelerinde bu yeni müfredatın uygulanacağını belirtti.

Usain Bolt 2009'da 100 metreyi 9,58 saniyede koşup dünya rekorunu kırarken yarış boyunca kaç adım atmıştır Usain Bolt 2009'da 100 metreyi 9,58 saniyede koşup dünya rekorunu kırarken yarış boyunca kaç adım atmıştır

Eğitimde Beceriler Öne Çıkıyor

Bakan Tekin, yeni müfredatla birlikte eğitim sistemindeki kazanımların tamamen beceri odaklı hale getirildiğini söyledi. Geçmişte ders kitaplarının çocukların tek bilgi kaynağı olduğunu, bilgiye ulaşmanın zor olduğu dönemlerde müfredatın şiştiğini ifade eden Tekin, artık bilgiye erişimin kolaylaşmasıyla müfredatın sadeleştirildiğini vurguladı.

Müfredatta Yüzde 35 Hafifleme

Yeni müfredatın yüzde 35 oranında hafiflediğini açıklayan Tekin, "Çocuklarımızın yaş grubuna uygun olmayan bilgiler, daha ileri eğitim seviyelerinde alınmak üzere müfredattan çıkarıldı" dedi. Bu değişikliklerin bilimsel olmadığı gerekçesiyle değil, çocukların pedagojik ihtiyaçlarına göre yapıldığını ifade etti.

Değerler Eğitimi Vurgusu

Yeni müfredata saygı, merhamet ve millet sevgisi gibi kavramların da eklendiğini belirten Bakan Tekin, Türk milletinin gurur duyacağı bir eğitim programının hayata geçirildiğini vurguladı. Tekin, "Önümüzdeki yıl 2, 6 ve 10. sınıflar da bu yeni müfredata dahil olacak ve 4 yıl içinde tüm sınıflar yeni müfredatla eğitim alacak" şeklinde konuştu.

Editör: Dilek Nur