Dr. Karatutlu, şehrin deprem öncesinde de eğitimde gerilerde olduğunu, afetin ardından ise eğitim hizmetlerinin neredeyse durma noktasına geldiğini belirtti.

Kahramanmaraş'ta Kuaföre ve Berbere Gitmek Lüks Oldu! Kahramanmaraş'ta Kuaföre ve Berbere Gitmek Lüks Oldu!

“Deprem Öncesi Yetersizdi, Deprem Sonrası Daha Da Kötü”

Dr. Karatutlu, Kahramanmaraş’ın sosyoekonomik gelişmişlik sıralamasında ekonomik olarak 23’üncü sırada olmasına rağmen, eğitimde 60’ıncı sırada bulunduğuna dikkat çekti. “Deprem öncesinde de büyük eğitim sıkıntıları yaşayan şehrimiz, afet sonrası bir adım daha geriye gitti,” diyen Karatutlu, üniversitelerin halen uzaktan eğitime devam etmek zorunda kaldığını ve bunun en büyük sebebinin yurt yetersizliği olduğunu vurguladı.

“Yüzlerce Okul Yıkıldı veya Ağır Hasar Aldı”

Kahramanmaraş merkezdeki birçok ilkokul, ortaokul ve lisenin deprem nedeniyle yıkıldığını veya ağır hasar aldığını ifade eden Karatutlu, Gazi Ortaokulu’nun da bu yıkımdan etkilendiğini belirtti. Öğrencilerin geçici olarak Ayşe Gümüşer Ortaokuluna yerleştirildiğini söyledi.

“Öğrenciler Öğretim Yılının Ortasında Başka Okullara Gönderiliyor”

Eğitim sürecinin kaotik bir halde ilerlediğini ifade eden Karatutlu, Ayşe Gümüşer Ortaokulu’nun rezerv alana alınarak öğrencilerin başka okullara gönderilmesi kararının öğrenci velileri üzerinde mağduriyet yarattığını vurguladı. Kararın plansız ve ani olduğunu, bu yüzden velilerin ve öğrencilerin zor durumda kaldığını dile getirdi.

“Deprem Mağduriyeti Yetersiz Yönetimle Katlanıyor”

Karatutlu, depremin Kahramanmaraş’ta derin izler bıraktığını, fakat yetersiz yönetim nedeniyle halkın mağduriyetinin daha da arttığını söyledi. Eğitimdeki bu plansızlığın, öğrencilerin geleceğini tehdit ettiğini belirten Karatutlu, Kahramanmaraş’ta eğitim sisteminin daha etkili bir şekilde yönetilmesi gerektiğini ifade etti.

Editör: Haber46 46