Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un Kahramanmaraş ziyareti ile ilgili sert eleştirilerde bulundu. Ateş, Bakan Kurum'un ziyaretine ilişkin muhalefet partilerinin bilgilendirilmemesi ve yalnızca AK Parti'li siyasetçilerin protokolde yer alması gibi konuları gündeme getirdi.

"Protokol Listesi Neden Değişti?"

Ünal Ateş, Bakan Kurum'un ziyareti hakkında kendilerine hiçbir bilgilendirme yapılmadığını belirterek, "Bakanımızın Kahramanmaraş'a geldiğini sosyal medyadan öğrendik. Protokolde sadece Kahramanmaraş'ın valisini ve AK Parti'li siyasetçileri gördük. Başka bir siyasi partinin temsilcisi, milletvekili ya da belediye başkanı bu ziyaretin içinde yer almıyor. Böyle bir uygulama kabul edilemez," ifadelerini kullandı.

Ateş, Kahramanmaraş Valisi'ne hitaben protokol listesinin değişip değişmediğini sordu. "Eğer protokol listesi değiştiyse, bundan bizim de haberimiz olmalı," diyen Ateş, AK Parti'nin sadece üç ilçeyi yönettiği bir dönemde, diğer siyasi partilerin karar mekanizmalarından dışlanmasının şehre zarar verdiğini vurguladı.

"Basın Mensupları Neden Davet Edilmedi?"

Ateş, ziyaretle ilgili bir diğer eleştirisini ise basın mensuplarının davet edilmemesi üzerine yaptı. "Basın mensupları, şehirdeki sorunları en iyi bilen kişilerden biridir. Bakanın basın mensuplarını neden davet etmediğini anlamıyorum. Kamuoyuna doğru bilgi vermek için basın mensuplarına ihtiyaç vardır. Soru sormadan, eleştirilerden kaçınarak şehrin sorunlarına çözüm bulunamaz," dedi.

"Kahramanmaraş Halkı İçin Mücadelemizi Sürdüreceğiz"

Kahramanmaraş'ta Depremzedelere 'Photoshop'lu Çorap Skandalı: AKP'den Aday Adayı Oldu! Kahramanmaraş'ta Depremzedelere 'Photoshop'lu Çorap Skandalı: AKP'den Aday Adayı Oldu!

Başkan Ateş, muhalefet partilerinin bugüne kadar uzlaşmacı bir tavır sergilediğini ancak bundan sonra daha aktif bir muhalefet yapacaklarını belirtti. "Kahramanmaraş halkı için mücadelemizi sürdüreceğiz ve iktidar partisini bu konularda daha dikkatli olmaya çağırıyoruz," şeklinde konuştu.

Ünal Ateş'in bu eleştirileri, Kahramanmaraş'taki siyasi atmosferin daha da gerilmesine neden olabilirken, ziyaretlerin daha kapsayıcı ve adil bir şekilde düzenlenmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Editör: Dilek Nur