Gündüz saatlerinde TUSAŞ’ın Kahramankazan’daki yerleşkesine yönelik terör saldırısında, patlamanın ardından silah sesleri duyuldu. Tesise güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri hızla sevk edildi. Saldırı sırasında TUSAŞ personeli güvenlik önlemleri kapsamında sığınaklara tahliye edildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ tesislerine düzenlenen terör saldırısında maalesef 4 şehidimiz ve 14 yaralımız var. Saldırı sırasında 2 terörist de etkisiz hale getirilmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Milli Teknoloji Hamlesine Yönelik Saldırı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, saldırıyı kınarken, "Bu hain saldırı, Türkiye’nin savunma sanayii ve Milli Teknoloji Hamlesi’ni hedef aldı. Ancak biz bu yolda asla geri adım atmayacağız" dedi.

Kahramanmaraş Polisinden Uyuşturucu ve Hırsızlığa Darbe: 40 Tutuklama Kahramanmaraş Polisinden Uyuşturucu ve Hırsızlığa Darbe: 40 Tutuklama

Cumhurbaşkanlığı Yardımcısı Yılmaz: "Saldırılar Yılmamıza Neden Olmayacak"

Cumhurbaşkanlığı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da yaptığı açıklamada, "Savunma sanayimizdeki kahramanlarımızı hedef alan bu hain saldırıyı lanetliyoruz. Hiçbir terör saldırısı Türkiye'nin savunma ve teknoloji hamlelerinden geri adım atmasına neden olmayacak" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'den Sert Mesaj

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de saldırıyı kınayarak, "Hiçbir hain proje, milli birlik ve beraberliğimizin karşısında duramayacak. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak" dedi.

Yayın Yasağı Getirildi

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, saldırıya ilişkin yayın yasağı getirildiğini açıkladı. Şahin, "Resmi makamlar dışında yapılan açıklamalara yer verilmemesi gerektiğini" belirtti.

Editör: Dilek Nur