Narin Güran’ın cansız bedeni, kaybolduktan 19 gün sonra evinin yakınındaki bir derede bulunmuştu.

Soruşturma ve İtiraflar

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında itirafta bulunan N.B., gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan N.B., “Çocuğu iştirak halinde kasten öldürme” suçundan tutuklandı. N.B.’nin, jandarmadaki ifadesinde amcası Salim Güran’ın Narin Güran’ın cansız bedenini saklaması için kendisine verdiğini belirttiği öğrenildi. N.B., Salim Güran’ın kendisine, “Battaniyeye sarılı bu şeyi yok edeceksin” dediğini ve 200 bin lira teklif ettiğini söyledi.

Bakan Tunç’tan Açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, tutuklama kararını resmi X hesabından duyurdu. Bakan Tunç, diğer gözaltında bulunan şüphelilerin işlemlerinin devam ettiğini belirtti ve “Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan kim varsa adalet önüne çıkarılacak ve hak ettikleri cezaya çarptırılacaktır,” ifadelerini kullandı.

Olayın Detayları

N.B., ifadesinde, Salim Güran’ın kendisine, Narin Güran’ın cansız bedenini bir çuval içinde bırakarak Eğertutmaz Deresi’ne götürmesini söylediğini aktardı. N.B., çuvalı dere kenarına bırakırken üzerine bir taş koyduğunu, böylece çuvalın bulunmasını sağlamak istediğini belirtti.

Limitli Sneaker ve Koleksiyon Ürünlerini Pre-Order Sistemi ile Hype Merch Temin Ediyor! Limitli Sneaker ve Koleksiyon Ürünlerini Pre-Order Sistemi ile Hype Merch Temin Ediyor!

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, Narin Güran’ın ölümüne neden olanların adalet önünde hesap vermesi bekleniyor.

Editör: Dilek Nur