Edinilen bilgilere göre, 62 JAA 408 plakalı zırhlı askeri araç henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıkarak uçuruma yuvarlandı. Olay yerinde 3 askerimiz şehit olurken, 2 askerimiz ağır yaralı olarak kurtarıldı. Bölgeye hızla sevk edilen helikopter, 112 Acil, AFAD ve UMKE ekipleri, yaralı askerlerimize ilk müdahaleyi yaptı. Yaralı askerler, helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne nakledildi. Ancak tüm çabalara rağmen bir askerimiz daha şehit düştü.

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Başsağlığı Mesajı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şehitlerimizin isimlerini kamuoyuyla paylaşarak şu ifadeleri kullandı: "Milletimizin başı sağ olsun. Tunceli Ovacık’ta görev esnasında zırhlı aracın devrilmesi sonucu Jandarma Uzman Çavuşlarımız Ömer Eroğlu, Mehmet Aykanat, Orhan Burak Büyükçaylı ve Jandarma Uzman Onbaşımız Doğan Kızılateş şehit olmuştur. Jandarma Astsubay Çavuş Muhammet Koyuncu ise yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, jandarma teşkilatımıza ve milletimize başsağlığı diliyorum."

Sağanak Yağış ve Fırtına Tehlikesi: Kahramanmaraş, Adana ve Osmaniye’ye Dikkat Sağanak Yağış ve Fırtına Tehlikesi: Kahramanmaraş, Adana ve Osmaniye’ye Dikkat

Kaza ile ilgili geniş çaplı soruşturma devam ediyor.

Editör: Dilek Nur