Moriwaki, özellikle Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde bulunan şehirlerin büyük tehlike altında olduğunu ifade etti. Bu şehirler arasında İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkâri, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt yer alıyor.

Narin Vahşetinde Anne Amcayla İlişki İddialarını Reddetti! Narin Vahşetinde Anne Amcayla İlişki İddialarını Reddetti!

Moriwaki, Doğu Anadolu Fay Hattı'ndaki enerjinin serbest kalmasının batıdaki fayları da etkilediğini belirtti. Bu durumun Adana'daki depremin nedeni olabileceğini ve Akdeniz bölgesinde daha fazla depreme yol açabileceğini ifade etti. Ayrıca, İzmir'de 7 büyüklüğünde bir depremin olasılığının düşük olduğunu, ancak mevcut fay hatlarından dolayı İzmir ve çevresinde depremlerin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

İstanbul'da ise, özellikle yumuşak zeminli bölgelerin risk taşıdığını belirtti. Atatürk Havalimanı çevresi gibi yumuşak zeminli bölgelerin deprem sırasında daha fazla hasar görebileceğini vurguladı. Deprem dalgalarının yumuşak zeminlerde daha fazla etkili olabileceğini ve bu nedenle yapıların iyileştirilmiş zemin sistemleriyle inşa edilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Editör: Dilek Nur