Yeni dönemde aile hekimleri, hastalarına yönelik INR testi, röntgen, mamografi, yenidoğan kalça ultrasonografisi gibi tetkikleri hastanelerden doğrudan isteyebilecek. Ayrıca, tetkiklerin sonuçları aile hekimlerinin sağlık bilgi yönetim sistemlerine entegre edilerek, hekimlerin hastalarına yönelik daha hızlı ve etkin bir sağlık hizmeti sunması sağlanacak.
MHRS ve Sağlık Bilgi Yönetim Sistemi Üzerinden Yönlendirme ve İletişim
Aile hekimleri, kendilerine kayıtlı hastalarına yönelik hastane sevklerini MHRS üzerinden planlayacak. Aile hekimlerinin sevk ettiği hastalar, hastanede gerekli muayeneleri ve tetkikleri yaptırırken, hastanedeki hekimler bu süreç hakkında geri bildirimde bulunabilecek. Sağlık bilgi yönetim sistemi aracılığıyla bu geri bildirimler aile hekimlerinin ekranlarında görülebilecek.
Laboratuvar ve Görüntüleme Tetkikleri
Tetkik istemi sonrası hastalar, e-Nabız üzerinden benzersiz bir kod alacak ve hastaneye başvurmadan tetkiklerini yaptırabilecek. Bu sistem, hastaların muayene girişi yapmadan hızlı bir şekilde tetkiklerini çektirmelerini sağlayacak ve sonuçlar aile hekimleriyle anında paylaşılacak. Mamografi ve ultrason gibi görüntüleme tetkikleri için aile hekimleri randevu oluşturabilecek ve hastalar doğrudan hastaneye başvurabilecek.
Sağlıklı Hayat Merkezleri ve Danışmanlık Hizmetleri
Yeni sistem, aile hekimlerinin, ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetleri ile entegre olarak hastalarını Sağlıklı Hayat Merkezleri'ne yönlendirmesine imkan tanıyacak. Sağlık bilgi yönetim sistemi üzerinden hastaların son sağlık durumu hakkında bilgi paylaşılacak ve danışmanlık hizmetlerinden faydalanmaları sağlanacak.
E-Nabız ve Entegre Takip Sistemi
Hastalar, tüm sağlık verilerine e-Nabız profilleri üzerinden kolayca erişebilecek. Sağlık hizmetlerinin dijital entegrasyonu, tetkik ve danışmanlık hizmetlerinin takibini kolaylaştıracak ve sağlık verilerinin tüm sağlık kuruluşlarıyla entegre bir şekilde paylaşılmasını sağlayacak.