Depremle ilgili ilk açıklama Prof. Dr. Şükrü Ersoy’dan geldi. CNN Türk canlı yayınında konuşan Ersoy, deprem sonrası en çok merak edilen konu olan diğer 10 ilin risk altında olup olmadığına dair önemli bilgiler paylaştı.

 Prof. Dr. Şükrü Ersoy, büyük depremler sonrası genellikle artçı sarsıntıların yaşandığını, ancak aynı büyüklükte bir depremin tekrar olmasının olası olmadığını belirtti. "Daha küçük depremler olabilir, ancak aynı büyüklükte bir deprem beklemiyorum" dedi.

İstanbul Depremini Tetikler Mi?

Kahramanmaraş’ta iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı Kahramanmaraş’ta iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

İstanbul depremini tetikleyip tetiklemeyeceği sorusuna da yanıt veren Ersoy, "Marmara Bölgesi, farklı bir fay mekanizmasıyla çalışıyor. Bu nedenle İstanbul depremini etkileyecek bir durum söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

Diğer 10 İl Risk Altında Mı?

6 Şubat’taki büyük depremin tekrar yaşanma olasılığı hakkında bilgi veren Ersoy, "Bu büyük depremin tekrar yaşanacağını düşünmüyorum. Marmara Bölgesi için bu tür büyük depremler öngörülebilir. Marmara'nın çevresindeki iller, hem kuzey hem de güney kollarında tehlikeler bulunuyor. Marmara'daki bir deprem, bölgenin tamamını etkileyebilir ve büyük hasara yol açabilir" şeklinde konuştu.

Vali Ünlüer’den Açıklama

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, depremin ardından olumsuz bir durumun rapor edilmediğini ve saha tarama çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

AFAD Bilgilendirdi

AFAD, depremin ardından yapılan açıklamada, "Pazarcık ilçesinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem sonrası olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Editör: Dilek Nur