Öztunç, Sırbistan Başbakanı'nın dünya savaşına dair açıklamalarına dikkat çekerek, Romanya'nın Bükreş şehrinde düzenlenen bir toplantıda Filistin konusunu gündeme getirdiğini ve birçok kişinin sessiz kalmasına rağmen söz aldığını belirtti.

Kahramanmaraş'ta Depremle Yıkılan Hayatlar, Sanatla Yeniden Diriliyor! Kahramanmaraş'ta Depremle Yıkılan Hayatlar, Sanatla Yeniden Diriliyor!

Öztunç, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'yu "dünyanın gördüğü en büyük terörist" olarak tanımlayarak, Netanyahu'nun uluslararası adalet divanı önünde yargılanması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Netanyahu'nun Amerika'da alkışlanmasını eleştirerek bu durumu kınadı.

Türkiye'nin İsrail ile olan tüm ilişkilerini kesmesi gerektiğini savunan Öztunç, "Askeri anlaşmalar da dahil olmak üzere tüm bağların koparılması gerekir. Hükümet, Adana’daki İncirlik Üssü'nü kapatarak bu kararlılığını göstermeli" dedi. Kınamanın yeterli olmadığını ve eyleme geçilmesi gerektiğini belirtti.

Filistin ve Ukrayna meselelerindeki çifte standartlara da dikkat çeken Öztunç, Avrupa'nın Ukrayna için üzüldüğü halde Filistin konusunda kayıtsız kalmasını iki yüzlülük olarak değerlendirdi. Dünyanın Filistin'i tanıması gerektiğini ifade eden Öztunç, Birleşmiş Milletler'e İsrail’in politikalarına müdahale çağrısında bulundu.

Editör: Dilek Nur