Yapılan toplantıya Onikişubat Kaymakamı Salih Çiğdem, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Kurt, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri : Mehmet Ali Kaya, Hüseyin Arslan, Halil Akyürek, Tahir Ağırgötüren ve İlçede görev yapan okul ve kurum müdürleri katıldı.

Teknoloji Sanat ve Tasarım Dünyasını Nasıl Değiştiriyor? Teknoloji Sanat ve Tasarım Dünyasını Nasıl Değiştiriyor?

Onikişubat Kaymakamı Salih Çiğdem ve İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, birer konuşma yaparak okul ve kurum müdürlerini motıve edici ve yönlendirici mesajlar verdiler. Toplantı daha sonra Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Kurt başkanlığında aşagıdaki gündem maddeleri doğrultusunda ele alınarak değerlendirildi.

Whatsapp Image 2024 08 28 At 22.45.52
Gündem Maddeleri

1. *Kayıt Ücretleri:* Kayo parası veya başka ad altında para toplanmaması.
2. *Öğrenci Kayıt İşlemleri:* İlkokul 1. sınıflara ve ortaokul 5. sınıflara kaydı yapılan veya bu sınıflara nakil olan öğrencilerin iş ve işlemlerinin yönerge kapsamında yürütülmesi.
3. *Sınıf Anneliği:* Eğitim öğretim kurumlarında sınıf annesi ve benzeri adlar altında uygulamalara izin verilmemesi.
4. Sözleşmeli Öğretmen Görevleri:* Sözleşmeli öğretmenlere, öğretmenlik görevi veya eğitim kurumu yöneticiliği dışında görev verilmemesi.
5. *Şube Birleştirme/Kapatma:* Sınıf mevcutlarında azalma durumunda şube birleştirme veya kapatma işlemlerinin yapılması.
6. *Seçmeli Dersler:* Seçmeli derslerin, öğrencilerin ilgi, yetenek ve isteklerine göre tercih edilmesi.
7. *Kılık Kıyafet ve Rol Model Olma:* Öğrencilerin kılık kıyafetlerine dikkat edilmesi; öğretmenlerin davranış olarak rol model olması.
8. *Devamsızlık ve Sınıf Tekrarı:* Devamsızlık yapan öğrencilerin velilerine tebligat işlemlerinin yapılması ve sınıf tekrarı riski olan öğrencilere yönelik önleme, müdahale ve yönlendirme çalışmaları.
9. *Ders Kitapları:* Ders kitaplarının temiz kullanılması ve geri dönüşümünün sağlanması.
10. *Ücretli Kaynaklar:* Ücretli kaynakların reklam ve tanıtımının yapılmaması, öğrencilere aldırılmaması ve velilere maddi külfet oluşturacak uygulamalardan kaçınılması.
11. *Dijital Veli Bültenleri:* Dijital veli bültenleri ile sürekli ve düzenli olarak velilerin bilgilendirilmesi.
12. *Okul Randevu Sistemi:* Okul randevu sisteminin aktif kullanılması.
13. *Okulum Temiz Programı:* "Okulum Temiz" belgelendirme programının uygulanması.
14. *Farkındalık Etkinlikleri:* Temizlik, obeziteye karşı duyarlılık, dengeli ve sağlıklı beslenme alışkanlığının geliştirilmesi, fiziksel aktivitelerin teşvik edilmesi, afet farkındalığı, ilk yardım, trafik kültürü, bağımlılık ve şiddetle mücadele gibi konularda farkındalık sağlayacak etkinliklerin düzenlenmesi.
15. *Sürdürülebilirlik Eğitimi:* Sürdürülebilirlik eğitimi ve uygulamalarının yaygınlaştırılması, Yeşil Bayrak çalışmaları ve çevreci okul faaliyetleri.
16. *Oyun ve Oyun Alanları:* Öğrencilerin oyuna yönlendirilmesi, okul bahçelerinde oyun alanlarının düzenlenmesi.
17. *Okuma Yazma Etkinlikleri:* 1. sınıflarda okuma yazma etkinliklerinin ortak olarak Mayıs ayının ikinci haftasından sonra planlanması.
18. *İlkokullarda Sınav Uygulaması:* İlkokullarda sınav uygulaması yapılmaması, süreç odaklı değerlendirme yapılması.
19. *Okul Kütüphaneleri:* Okul kütüphanelerinin daha verimli kullanılması, okumaya teşvik edici faaliyetler ve aile katılımının sağlanması.
20. *Dilimizin Zenginlikleri Projesi:* Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanmalarına katkı sağlayan Dilimizin Zenginlikleri Projesi’nin okullarda aktif olarak uygulanması.
21. *Akran Zorbalığı ve Şiddet:* Akran zorbalığı ve şiddet konularına karşı okul rehberlik servislerinin aktif kullanılması.
22. *Bilimsel ve Sosyal Etkinlikler:* Okullarda bilimsel, sportif, sosyal, kültürel etkinlikler ile sosyal sorumluluk ve gönüllülük faaliyetlerine öğrencilerin aktif katılımı.
23. *Cep Telefonu Kullanımı:* Sınıf içinde cep telefonu bulundurulmamasına yönelik uygulamaya devam edilmesi; ödev ve duyuruların sosyal medya ortamında yapılmaması.
24. *Mezuniyet Etkinlikleri:* Okul/kurum
25. *Şehrimiz Dersi:* "Şehrimiz" dersi ve kitabından yararlanılması, okul dışı öğrenme ortamlarının aktif kullanılması.
26. *Evde/Hastanede Eğitim:* Evde ya da hastanede eğitim alan öğrencilerin durumlarının, e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’ne eksiksiz şekilde işlenmesi ve eğitim hizmetlerine yönelik gerekli planlamanın yapılması.
27. *Zanaat Atölyeleri:* Zanaat Atölyeleri programının ortaokullarda tanıtılması ve uygulanması.
28. *Mesleki Eğitimin Önemi:* Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi kapsamında iş ve işlemlerin yürütülmesi

29. *Uluslararası Projeler:* Erasmus+ projeleri ve diğer tüm uluslararası projeler kapsamında yurt dışına çıkan öğretmen ve öğrencilerimizin bilgileri, ülke ziyaretlerine gidilmeden önce Bakanlığımızın Proje ve Protokol Takip Sistemine girişinin yapılması

HABER: DİLEK NUR

Editör: Dilek Nur