Meta, Narin Güran cinayeti soruşturması kapsamında tutuklu amca Salim Güran’ın sildiği WhatsApp mesajlarının geri getirilememesiyle ilgili olarak açıklamada bulundu. Meta’nın İletişim Direktörü Joshua Breckman, "WhatsApp kişisel konuşmaların bir kopyasını yedeklemiyor. Bu nedenle, sahip olmadığımız verileri sağlamamız mümkün değil" şeklinde bilgi verdi.

Kahramanmaraş'ta Eğitim Camiasının Değerli İsmi Mehmet Dalkıran Vefat Etti Kahramanmaraş'ta Eğitim Camiasının Değerli İsmi Mehmet Dalkıran Vefat Etti

Soruşturma, 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeninin 19 gün sonra bulunmasının ardından derinleşti. Soruşturmada Tavşantepe Mahallesi Muhtarı ve Narin'in amcası Salim Güran ile itirafçı şüpheli Nevzat Bahtiyar tutuklu bulunuyor. Narin'in annesi, babası, iki ağabeyi ve dört amcası da gözaltında. Şüphelilerin WhatsApp yazışmaları çözüldüğünde, cinayetle ilgili daha fazla bilgi elde edilebileceği belirtiliyor.

Savcılık, Narin'in engelli ablası Tülin Güran'ın ölümüne ilişkin dosyayı da açtı ve Diyarbakır Çocuk Hastanesi'nden bilgi ve belgeler talep etti.

Gözaltındaki 23 şüpheliden biri, Tavşantepe Köyü'nün imamı R.K., jandarma işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Meta'nın açıklamasında, WhatsApp mesajlarının Meta'nın sunucularında saklanmadığı ve yedeklenmemiş silinen mesajların geri getirilemeyeceği belirtildi. Mesajlar, yedekleme servisleri olan Google Drive veya iCloud'a kaydedilebiliyor, ancak "uçtan uca şifreleme" devrede olduğu sürece bu mesajların içeriğine erişim mümkün değil.

Editör: Dilek Nur