Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, depremin beklenen bir artçı sarsıntı olduğunu belirtti ve vatandaşları çürük binalardan uzak durmaları konusunda uyardı. Görür, depremin Sakçagöz fay segmanının kuzeyinde, Narlı Segmanı üzerinde meydana geldiğini belirterek, bu tür artçı depremlerin normal olduğunu ifade etti.

Görür ayrıca, depremler sonrası yaşanan rutin tabloya dikkat çekerek, "Neden deprem dirençli kentler talep etmiyorsunuz?" sorusunu yöneltti. Deprem sonrası halkın tepkisinin hep aynı olduğunu vurgulayan Görür, insanların deprem sonrası gösterdiği duyarsızlığa ve unutma eğilimine sitem etti. "Bu felakete karşı vurdumduymaz kalamazsınız. Kentlerinizin depreme dayanıklı olması için siyasete baskı yapmalısınız," diyerek, vatandaşları bu konuda harekete geçmeye çağırdı.

Kahramanmaraş’ta bir kişi serinlemek için girdiği suda boğuldu Kahramanmaraş’ta bir kişi serinlemek için girdiği suda boğuldu

Görür'ün bu açıklamaları, depreme hazırlıklı olmanın ve dayanıklı şehirler inşa etmenin önemine dikkat çekiyor.

Editör: Dilek Nur