Bakan Kurum, 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden sonra şehirlere kadar 20 bin 764 konut ve iş yerinin hak sahiplerine teslim edildiğini belirtti. Ayrıca 25 bin 772 konutun yapımının da devam ettiği ve yıl boyunca 11 bin 501 konutun daha teslim edilmesinin planlandığı vurgulandı.

Kahramanmaraş'ın Yeniden İnşası İçin Mansur Yavaş'tan Destek Taahhüdü Kahramanmaraş'ın Yeniden İnşası İçin Mansur Yavaş'tan Destek Taahhüdü

Kurum, Kahramanmaraş'ta mikro bölgeleme çalışmalarıyla deprem risklerini değerlendirip şehre uygun bir imar planı hazırladıklarını ifade etti. Bu şehrin yeniden yapılanmasının önemli bir adım olduğunu belirtti. Ayrıca Onikişubat Altınova Mahallesi'nde 1500 konutluk yeni bir uydu kent projesine başlanıyor, Toptancılar Sitesi ve Kapalı Çarşı gibi güçlerin büyümelerinin devam ettiğini duyurdu.

Bakan, depremin ardından 332 bin konut ve iş yeri inşaatına başlandığını ve yıl boyunca bu sayının 200 bine ulaşacağını hedeflediklerini de sözlerine ekledi. 2025 yılı boyunca deprem bölgesinde 452 bin konut ve iş yerinin teslim edilmesinin planlandığını belirterek, Cumhurbaşkanı'nın da desteğiyle Kahramanmaraş'ın eski halinden daha güçlü bir şehir olarak inşa edilerek silindiğini söyledi.

Editör: Dilek Nur