Yurt genelinde hava genellikle parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Trakya, İç Ege, İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri, Çanakkale, Bilecik, Bolu ve Ordu çevreleri ile Van'ın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Bu yağışların özellikle İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, İç Ege, Edirne, Kırklareli ve Karaman çevreleri ile Hatay kıyılarında kuvvetli olması öngörülüyor. Bu durum, ani su baskınları ve ulaşımda aksamalara yol açabilir, bu nedenle vatandaşların tedbirli olmaları önem arz ediyor.

Arıcılığın Temel Malzemelerini Satın Alın Arıcılığın Temel Malzemelerini Satın Alın

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar Durumu

Hava sıcaklıklarında, iç ve kuzeydoğu bölgelerde 2 ila 4 derece düşüş beklenirken, diğer yerlerde bir değişiklik olmayacak ve genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgarlar genellikle kuzey yönlerinden esecek, güney bölgelerde ise güney ve batılı yönlerden hafif ila orta kuvvette rüzgarlar görülecek. Marmara'nın güney ve batısı ile Ege kıyılarında rüzgarların yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olması öngörülüyor.

Sarı Kodlu Uyarı Detayları

Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Denizli, Eskişehir, Hatay, Isparta, Mersin, Konya, Kütahya, Kahramanmaraş, Uşak ve Osmaniye illerinde sarı kodlu uyarı yapılmış durumda. Bu uyarı, kuvvetli yağışlar ve olası olumsuzluklar için dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtiyor.

Editör: Dilek Nur