LGS kapsamında liselere yerleştirmeler; yerel yerleştirme, merkezi yerleştirme ve pansiyonlu okullara yerleştirme olmak üzere üç farklı yöntemle gerçekleştirilecek. Öğrenciler, ikamet adresleri, Okul Başarı Puanı (OBP) ve devam-devamsızlık kriterleri dikkate alınarak kayıt alanlarında bulunan farklı türdeki okullardan en fazla 5 tercih yapabilecek.

Sınav ve Tercih Süreci

2 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen LGS sınavına 1 milyon 38 bin 192 öğrenci katıldı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte, tercih maratonu başladı. Bu yıl, sınava katılan öğrencilerin sadece yüzde 20'si LGS puanıyla Anadolu, fen ve proje uygulayan ortaöğretim kurumları gibi az sayıda okula yerleşebilecek. Geçen yıl bu okulların toplam kontenjanı 206 bin 414 olarak belirlenmişti.

Tercih Süreci ve Tarihler

Ortaöğretim kurumları için tercih süreci bugün başladı ve 17 Temmuz Çarşamba günü saat 17.00'ye kadar devam edecek. Bu süreçte öğrenciler ve veliler, dikkatli bir şekilde tercih yaparak en uygun okulları seçmeye çalışacak. Yerleştirme sonuçları ise 22 Temmuz'da açıklanacak.

Veliler İçin Tercih Kılavuzu

Bu yıl ilk kez, LGS tercih sürecinde ailelere kapsamlı bilgi verilmesi amacıyla "Tercih Süreci Ebeveyn Kılavuzu" hazırlandı. Bu kılavuz, velilere tercih sürecinde rehberlik ederek doğru kararlar vermelerine yardımcı olacak.

Kahramanmaraş Edeler Taraftarlar Derneği'nden İstiklalspor'a Yeni Sezon Desteği Kahramanmaraş Edeler Taraftarlar Derneği'nden İstiklalspor'a Yeni Sezon Desteği

LGS Sonuçlarına Ulaşmak İçin Tıklayın Veli Tercih Kılavuzu İçin Tıklayın