Olay, İnönü Mahallesi Afşin Bey Sokağı'nda meydana geldi. İddiaya göre, 32 yaşındaki uyuşturucu bağımlısı İsmail Bayam, ihbar üzerine olay yerine gelen polislere tabanca ile ateş açtı. Saldırı sırasında ağır yaralanan 38 yaşındaki polis memuru Ahmet Şahan, hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı diğer polis memuru Arif Ay'ın tedavisi hastanede devam ediyor.

4 Saat Süren Gergin Bekleyiş ve Operasyon

Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi ve geniş güvenlik önlemleri alındı. Yaklaşık 4 saat süren gergin bekleyişin ardından, Özel Harekat Polisi eve operasyon düzenledi. Kapının kırılarak açıldığı operasyonda, silahlı saldırgan etkisiz hale getirildi.

Rehin Alınan Anne Yaralandı

Silahlı saldırgan, olay sırasında annesini de evinde rehin almıştı. 52 yaşındaki anne S.B., oğlunun darp etmesi sonucu yaralandı ve olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Kahramanmaraş’a Komşu İller Depremle Uyandı: Malatya ve Adıyaman Sallandı! Kahramanmaraş’a Komşu İller Depremle Uyandı: Malatya ve Adıyaman Sallandı!

Kastamonu Valisi Meftun Dallı ve İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, olay yerindeki gelişmeleri yakından takip etti. Şehit polis memuru Ahmet Şahan'ın Nevşehir'in Kozaklı ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Şehidin cenazesinin yarın memleketi Kozaklı'da toprağa verilmesi planlanıyor. Şehit Şahan'ın evli ve iki çocuk babası olduğu bildirildi.

Editör: Dilek Nur