Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde 20 Ağustos 2026 Perşembe günü geniş kapsamlı planlı su kesintisi uygulanacak. Kılavuzlu Köprülü Kavşak Projesi kapsamında içme suyu hatlarında gerçekleştirilecek çalışmalar nedeniyle 8 mahallede su kesintisi yaşanacak. Kesintinin saat 08.00’de başlayarak gece 24.00’e kadar sürmesi planlanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ), vatandaşları planlı kesintiye karşı tedbirli olmaları konusunda bilgilendirdi.
Kesinti 08.00’de Başlayacak, 16 Saat Sürecek
Kılavuzlu Köprülü Kavşak Projesi kapsamında çalışma alanında bulunan içme suyu hatlarında teknik düzenlemeler yapılacak. Hat bağlama ve yenileme işlemleri nedeniyle şebekeye geçici olarak su verilemeyecek.
Planlamaya göre çalışmalar 20 Ağustos Perşembe günü saat 08.00’de başlayacak ve 24.00’e kadar devam edecek. Böylece kesinti süresi yaklaşık 16 saati bulacak.
Onikişubat’ta Su Kesintisi Yaşanacak 8 Mahalle
Planlı kesintiden Onikişubat ilçesindeki şu mahallelerin etkilenmesi bekleniyor:
- Bulutoğlu
- Ceyhan
- Hasancıklı
- Kavlaklı
- Kazım Karabekir
- Köseli
- Kürtül
- Orhangazi
Saat 24.00’te Bitse Bile Su Hemen Gelmeyebilir
Çalışmaların tamamlanmasının ardından şebekeye yeniden su verilecek. Ancak ana hatta su verilmesi, bütün abonelerin musluklarına aynı anda su ulaşacağı anlamına gelmiyor.
Şebekenin yeniden dolması ve yeterli basıncın oluşması zaman alabileceği için özellikle yüksek kotlarda bulunan bölgelerde suyun normale dönmesi daha uzun sürebilecek. Bu nedenle suyun mahallelere kademeli olarak ulaşması bekleniyor.
Vatandaşlara “Tedbirinizi Önceden Alın” Uyarısı
Kesintinin uzun süreli olması nedeniyle vatandaşların içme ve temel kullanım ihtiyaçları için yeterli miktarda suyu önceden temin etmeleri önem taşıyor.
Çalışmaların planlanandan erken tamamlanması durumunda ise şebekeye suyun daha erken verilebileceği belirtiliyor.
Next




