Kahramanmaraş genelinde 4 bin 500 dönüm alanda örtü altı yetiştiriciliği gerçekleştirilirken, bu alanlarda yaklaşık 100 bin ton domates üretimi bekleniyor. Domates üretimi, Kahramanmaraş'ın ekonomisine önemli katkılar sağlayan bir sektör olarak öne çıkıyor. Kent, Akdeniz'in doğusunda bulunması sebebiyle birçok sebze ve meyve çeşidinin üretim merkezi konumunda.

Sigara ve Akaryakıta Yüksek ÖTV Zammı: 3 Temmuz'da Belli Olacak Sigara ve Akaryakıta Yüksek ÖTV Zammı: 3 Temmuz'da Belli Olacak

Örtü altı seracılıkta faaliyet gösteren üreticiler, Dulkadiroğlu ilçesi Güzelyurt mahallesinde 5 dönüm olarak başlattıkları sera bahçelerini 1000 dönüme kadar genişlettiler. Türkoğlu ilçesi Kadıoğlu çiftliğinde ise yaklaşık 3 bin 500 dekar alanda örtü altı seralarda domates yetiştiriciliği yapılmaktadır.

Kahramanmaraş'tan Türkiye'nin birçok kentine domates sevkiyatı yapıldığı gibi, tedarikçi firmalar aracılığıyla Almanya, İngiltere ve Katar gibi ülkelere de ihracat gerçekleştirilmektedir. Kentin örtü altı seracılığı sektöründe yaklaşık 5 bin tarım işçisi istihdam edilmektedir. Üretilen domatesler genellikle salça, turşu, kurutma ve salça üretiminde kullanılmaktadır.

DOĞAKA'dan destek alan seracılar kendi işletmelerini kurarken, Tarım ve Orman Müdürlüğü de çiftçilere teknik ve finansal destek sağlamaktadır.