Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), yurt bulmakta zorlanan öğrenciler için devamsızlık konusunda esneklik sağlayacak bir karar aldı. 25 Eylül 2024 tarihli KSÜ Senatosu kararıyla, Afşin ve Göksun ilçeleri dışındaki fakültelerde, 2024-2025 güz dönemi ilk beş haftasında derslere devam zorunluluğu aranmayacak. Bu adım, özellikle barınma problemi yaşayan öğrenciler için büyük bir kolaylık sağlayacak.

KSÜ’den Resmi Açıklama

KSÜ, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"2024-2025 Güz Yarıyılı Eğitim-Öğretim sürecinde binalarımız ve dersliklerimiz eğitim-öğretime hazır durumdadır. Ancak, öğrencilerimizin yaşadığı barınma sorunları dikkate alınarak, Afşin ve Göksun ilçeleri haricindeki birimlerde 30 Eylül 2024 - 1 Kasım 2024 tarihleri arasında derslere devam zorunluluğu kaldırılmıştır. Bu dönemde yapılacak devamsızlıklar, daha sonra telafi edilecektir."

Kahramanmaraş'ta Şiddet Mağduru Çobana Bakanlık Koruması! Kahramanmaraş'ta Şiddet Mağduru Çobana Bakanlık Koruması!

Barınma Sorunu Yaşayanlara Telafi İmkânı

KSÜ, barınma sıkıntısı çeken öğrencilerin mağdur olmaması için esnek bir yaklaşım sergileyerek, devamsızlık nedeniyle herhangi bir kayıp yaşamamaları adına telafi fırsatı sunacak. Öğrencilerin bu süreçte derslerden geri kalmaması için üniversite yönetimi, alternatif çözümler üretmeye devam ediyor.

Editör: Dilek Nur