Mahkeme, Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi’nin, Kahramanmaraş Valiliği’nin 7 kamu görevlisi hakkında soruşturma izni vermeyen kararını kaldırmasının ardından bu isimler hakkında iddianame hazırlandığını duyurdu. Önümüzdeki günlerde 7 kamu görevlisi hakim karşısına çıkacak.

AFAD, Kahramanmaraş Depremi Sonrası Harcama Detaylarını Paylaştı! AFAD, Kahramanmaraş Depremi Sonrası Harcama Detaylarını Paylaştı!

Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi 6’ncı İdari Dava Dairesi, iki ay önce Kahramanmaraş Valiliği’nin 7 belediye personeli hakkında soruşturma izni vermeyen kararını hukuka aykırı bularak iptal etmişti. Ayrıca, iki firari sanık hakkında kırmızı bülten talep edildi.

Kahramanmaraş'ın 12 Şubat ilçesinde, Alparslan Türkeş Bulvarı'nda bulunan 10 katlı Ezgi Apartmanı, 6 Şubat'taki ilk depremde yıkıldı. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Kasım 2023'te kabul edilen iddianamede, apartmanda faaliyet gösteren pastanenin yetkilisi olan firari sanıklar Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel ile pastanedeki tadilatı organize eden tutuklu sanık Ertan Danacı hakkında "olası kastla kasten öldürme" ve "olası kastla kasten yaralama" suçlarından 700 yıl 4 aydan 876 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Tutuksuz yargılanan sanıklar arasında apartmanın müteahhidi Yakup Aktaş ve tutuklu sanık fenni mesulü Mehmet Tekin de yer alıyor. Bu sanıklar hakkında "bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 8 aydan 22 yıl 5 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Bugünkü duruşmada, firari sanıklar Kervancıoğlu ve Pekel hakkında yeniden kırmızı bülten çıkarılması talep edildi ve dosyanın üçüncü kez bilirkişiye gönderilmesi istendi. Mağdurların avukatları, deprem davalarının unutturulmaya çalışıldığını savunarak yeni bilirkişi raporunun ODTÜ'den alınmasını talep etti.

Editör: Dilek Nur