Mikro Bölgeleme Tamamlandı: Kahramanmaraş’ta Yeni İmar Planları Hazır! Mikro Bölgeleme Tamamlandı: Kahramanmaraş’ta Yeni İmar Planları Hazır!

Başkan Fırat Görgel, Bakan Kurum ve beraberindeki heyetle birlikte, Kahramanmaraş’ta yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Ziyarette 66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Vali Mükerrem Ünlüer, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları da yer aldı. Makam ziyaretinin ardından, Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda iş insanları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle koordinasyon toplantısı yapıldı. Bakan Kurum, şehrin yeniden inşası için planlanan projeleri anlattı ve katılımcıların sorularını yanıtladı.

17 Bin 592 Konut Teslim Edildi

Bakan Murat Kurum, alan ziyaretinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Bugüne kadar Kahramanmaraş’ta 17 bin 592 konutu hak sahiplerine teslim ettik. Teslimler etap etap devam ediyor. Onikişubat, Dulkadiroğlu, Elbistan, Çağlayancerit, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerinde toplam 71 bin 568 konutun yapımı projelendirme çalışmalarıyla birlikte hızla sürüyor” dedi.

Koordinasyon Toplantisi 1

Heyelan Bölgesi ve Fay Sakınım Bandı

Bakan Kurum, heyelan bölgeleri ve fay hatlarıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti. Uzmanlar tarafından yapılan çalışmalar sonucunda heyelan bölgesine ilişkin ön rapor hazırlandığını ve kararların yakında açıklanacağını ifade etti. Fay sakınım bandı ile ilgili çalışmaların ise Ağustos ayında tamamlanmasının beklendiğini söyledi. “Kahramanmaraş’ta yeni yuvalarına kavuşmayan tek bir depremzede kardeşimizi bırakmayacağız” dedi.

Raylı Sistem Müjdesi

Bakan Kurum, Kahramanmaraş’ın gelecekteki 50 yıllık projeksiyonunu planlarken, toplu ulaşımı güçlendirmek amacıyla raylı sistem projeleri üzerinde çalıştıklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içinde gerekli adımların atılacağını belirterek, bu müjdenin yakında Cumhurbaşkanı tarafından paylaşılacağını duyurdu.

Editör: Dilek Nur