Kahramanmaraş’ta jandarma ekipleri, trafik güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği denetimlerde motosikletleriyle tehlikeli hareketler yapan iki sürücüyü tespit etti. Yapılan kontroller sonucunda, kurallara aykırı şekilde motosiklet kullanan şahıslara yüksek miktarda idari para cezası kesildi ve haklarında adli işlem başlatıldı.
Onikişubat ilçesinde gerçekleştirilen denetimlerde, 22 yaşındaki Ö.A. ve 21 yaşındaki Y.A.Y. isimli iki sürücünün, motosikletleriyle trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğü belirlendi.
Yetkililer, şahısların bilinçli olarak tehlikeli manevralar yaptığını ve bu durumun diğer sürücüler için ciddi bir risk oluşturduğunu açıkladı.
Jandarma ekipleri tarafından yapılan incelemeler sonucunda, iki motosiklet sürücüsüne Türk Ceza Kanunu’nun 179/2 maddesi kapsamında işlem yapılarak toplamda 10 bin 292 lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca, ilgili kanun çerçevesinde haklarında soruşturma başlatıldı.
Yetkililer, sürücülere trafik kurallarına uyma çağrısında bulunarak, benzer ihlallerin tespit edilmesi halinde cezai yaptırımların devam edeceğini vurguladı. Vatandaşlardan, trafik güvenliğini tehdit eden durumları yetkililere bildirmeleri istendi.