Andırın ilçesinde düzenlenen Geleneksel Tirşik Festivali, bu yıl da yoğun katılım ve renkli görüntüler eşliğinde gerçekleştirildi. Yöresel kültürün yaşatılmasını amaçlayan etkinlik, vatandaşları ve protokol üyelerini bir araya getirdi.

Tirşik Festivali (1)

Andırın Belediyesi’nin ev sahipliğinde Sosyal Tesisler’de gerçekleştirilen festivale; Vali Mükerrem Ünlüer, Vahit Kirişci, Serdar Çam ve Fırat Görgel başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı, ardından halk oyunları gösterileri sahnelendi.

Tirşik Festivali (7)

Festivalin en dikkat çeken bölümü ise tirşik çorbası yarışması oldu. Andırınlı kadınlar, yöreye özgü bu lezzeti en iyi şekilde hazırlamak için hünerlerini sergiledi. Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren katılımcılara ödüller verildi.

Kahramanmaraş’ta Yavru Kediler Sağ Salim Kurtarıldı
Kahramanmaraş’ta Yavru Kediler Sağ Salim Kurtarıldı
İçeriği Görüntüle

Tirşik Festivali (5)

Konuşmasında kültürel değerlerin korunmasının önemine dikkat çeken Başkan Görgel, tirşiğin sadece bir yemek değil, aynı zamanda bölgenin kimliği olduğunu vurguladı.

Tirşik Festivali (4)

Festival, hem gastronomi hem de kültürel miras açısından önemli bir buluşma olarak öne çıktı.