6 Şubat 2023 depremlerinden en ağır etkilenen illerden biri olan Kahramanmaraş’ta, yeniden inşa çalışmaları kapsamında önemli bir eşik geride bırakıldı. Kent genelinde yürütülen çalışmalarla 73 bin 956 konut, köy evi ve iş yeri tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi.

Whatsapp Image 2025 12 29 At 14.40.02

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda; TOKİ, Emlak Konut GYO ve ilgili kurumlar tarafından yürütülen projelerle Kahramanmaraş’ın hem merkezinde hem de yeni yerleşim alanlarında güvenli yaşam alanları oluşturuldu.

Kahramanmaraş’ta Yağış Sonrası Sularda Bulanıklık!
Kahramanmaraş’ta Yağış Sonrası Sularda Bulanıklık!
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2025 12 29 At 14.40.03

Özellikle Onikişubat ilçesindeki Altınova Mahallesi’nde kurulan yeni yerleşim bölgesi, binlerce aile için modern ve dayanıklı bir yaşam alanına dönüştü. Şehir merkezinde ise Kapalı Çarşı ve Demirciler Çarşısı gibi tarihi ticaret alanlarının yeniden ihyası sürüyor.

Whatsapp Image 2025 12 29 At 14.40.02 (1)

Yetkililer, Kahramanmaraş’ın afetlere dirençli bir şehir olarak yeniden inşa edilmesi hedefiyle çalışmaların kararlılıkla devam ettiğini bildirdi.