şehir protokolü, Şeyh Adil Mezarlığı Şehitliğini ziyaret etti. Vali Ünlüer, Başkan Görgel, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, Garnizon Komutan Vekili Tank Kurmay Albay Kadir Çelik, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de programa katıldı.

Şehitlerin kabirleri başında dualar edilip karanfiller bırakıldı. Şehit yakınlarıyla sohbet eden protokol üyeleri, Kur'an-ı Kerim tilaveti eşliğinde şehitler için dua etti. Başkan Fırat Görgel, “Bu mukaddes topraklar için canını feda eden tüm şehitlerimizi ve 15 Temmuz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyoruz” dedi.

Whatsapp Image 2024 07 15 At 15.58.58 (1)

Resim Sergisi ve Konuşmalar

Şehir protokolü, daha sonra Olgunlaşma Enstitüsü tarafından 15 Temmuz şehitleri anısına düzenlenen ve 20 tablodan oluşan resim sergisini ziyaret etti. Kahramanmaraş Valisi Ünlüer ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, konuşmalarında günün önemine vurgu yaparak, demokrasinin ve milli birliğin ne kadar değerli olduğunu bir kez daha hatırlattılar.

Kahramanmaraş Yaylaları, 400 Bin Küçükbaş Hayvanla Ekonomiye Süt ve Peynir Kazandırıyor Kahramanmaraş Yaylaları, 400 Bin Küçükbaş Hayvanla Ekonomiye Süt ve Peynir Kazandırıyor

Whatsapp Image 2024 07 15 At 15.58.58

Milli İrade Meydanı'nda Etkinlikler

Milli İrade Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, 15 Temmuz şehitlerini anma etkinliğine katıldı. Etkinlikler kapsamında konuşmalar yapıldı, şiirler okundu ve kahramanlık türkülerinin yer aldığı konser düzenlendi. Kahramanmaraş halkı, 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimini unutmamak ve demokrasiye olan inancını pekiştirmek için bu etkinliklerde bir araya geldi.

Coşkulu Kortej Yürüyüşü

Kutlamalar kapsamında saat 19.30'da Onikişubat Parkı’ndan başlayıp Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ne kadar süren kortej yürüyüşü düzenlendi. Yoğun katılımla gerçekleşen yürüyüşte, vatandaşlar ellerinde bayraklarla demokrasi ve milli birliğin önemini bir kez daha gösterdi.

Kahramanmaraş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü büyük bir coşku ve anlamlı etkinliklerle kutlayarak, demokrasiye ve milli birliğe olan bağlılığını bir kez daha gösterdi.

Editör: Dilek Nur