Türkiye genelinde kuzey ve iç kesimlerle birlikte, Akdeniz Bölgesi'nin iç ve doğu kısımlarında parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Ancak, Kahramanmaraş'ın batı kesimlerinde yaşayanların, beklenen ani yağışlar nedeniyle tedbirli olmaları gerektiği vurgulanıyor.

Kahramanmaraş’ın yanı sıra, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Tokat, Kars, Ağrı, Iğdır, Erzurum’un güney ve doğu kesimleri ile Van’ın kuzey ve doğu bölgelerinde de yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Ayrıca, Kırklareli ve Tekirdağ’ın doğu kesimlerinde de yağış olacağı tahmin ediliyor.

Akşam saatlerinde ise Bolu, Düzce, Karabük, Bilecik, Sakarya’nın doğu kesimleri, Ankara’nın kuzey ve doğusu, Kırıkkale, Çankırı, Kırşehir’in batısı, Karaman ve Konya’nın güney ve batı çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.

Fay Hattı Üzerinde İmar Skandalı: Kahramanmaraş Depremi Sonrası Şok Edici Rapor! Fay Hattı Üzerinde İmar Skandalı: Kahramanmaraş Depremi Sonrası Şok Edici Rapor!

MGM, ani su baskınları, sel ve yıldırım riski konusunda uyarıda bulunuyor. Vatandaşların özellikle açık alanlarda dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları önem taşıyor. Yağışların etkili olduğu bölgelerde araç kullanan sürücülerin de dikkatli olmaları gerekiyor.

Editör: Dilek Nur