Tatbikat, senaryo gereği teröristler tarafından kaçırılan bir otobüsün kurtarılması üzerine kuruldu. Otobüsteki teröristin etkisiz hale getirilmesini içeren operasyon, taktiksel atış, meskun mahal operasyonu ve yakın savunma teknikleriyle desteklendi.

6030406234642956915

Kahramanmaraş'ta 19 Ay Sonra Ortaya Çıkan Acı Gerçek: Yanlış Defin Skandalı Kahramanmaraş'ta 19 Ay Sonra Ortaya Çıkan Acı Gerçek: Yanlış Defin Skandalı

Tatbikat sonrası Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, güvenlik güçlerinin artan yeteneklerine vurgu yaparak, “Vatanımızı canı pahasına koruyan polis ve jandarma özel harekat ekiplerimiz, teröristlerin korkulu rüyası haline geldi,” dedi. Ünlüer, güvenlik birimlerinin teknolojik gelişmelerle güçlenerek terör tehditlerini sınır dışına ittiğini belirtti.

6030406234642956914

Vali Ünlüer ayrıca yerli ve milli silahları da inceleyerek, güvenlik güçlerinin her daim hazır olduğunu vurguladı. Programa, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ve diğer yetkililer katıldı.

Editör: Dilek Nur