TÜRK Şeker, elde edilen pancarlardan 16 bin ton kristal şeker üreterek ekonomiye önemli bir katkı sağladı. Elbistan Şeker Fabrikası ise 55 bin ton kristal şeker üretecek ve toplamda 71 bin ton kristal şekerle, deprem bölgesinde son yılların en yüksek rekoltesine ulaşılacak.

Çiftçilerin Katkısı ve Bölgesel Üretim
Kahramanmaraş’ta yaklaşık 2 bin çiftçi, bu büyük üretim sürecine katkı sağladı. 2024 yılı sezonunda TÜRK ŞEKER’in desteğiyle Elbistan bölgesi de dahil olmak üzere, toplam 518 bin ton pancardan 71 bin ton kristal şeker elde edilmesi bekleniyor. Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerinde 16 bin dekarlık alanda üretim yapan 345 üretici ise yaklaşık 138 bin ton pancar hasat etti.

Kahramanmaraş'ta Trafik Kazası: Otomobil Traktöre Çarptı, Sürücü Yaralandı! Kahramanmaraş'ta Trafik Kazası: Otomobil Traktöre Çarptı, Sürücü Yaralandı!

Elbistan Şeker Fabrikası ve Üretim Hedefleri
Elbistan Şeker Fabrikası, 63 bin dekarlık alandan 380 bin ton şeker pancarı elde edecek ve 55 bin ton kristal şeker üretimi gerçekleştirecek. Bu üretimle birlikte bölgedeki tarım faaliyetleri, kent ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlamaya devam ediyor.

Editör: Dilek Nur