İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, toplumun her kesimini olumsuz etkileyen depremin ardından, kentteki okulların hasarlarını onarmak için hızlı bir şekilde harekete geçildiğini belirtti. Kahraman, özellikle mesleki ve teknik liselerin üretim kapasitelerini kullanarak, okulların ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir rol üstlendiğine dikkat çekti.

Okul Müdürü Mehmet Gazi Ergören, öğrencilerin hafif hasar alan okullarında sıra üretimine geçerek deprem bölgelerine destek olmaya karar verdiklerini ifade etti. Öğrencilerin, ürettikleri sıraları depremzedelerin bulunduğu bölgelere gönderdiklerini söyleyen Ergören, bu süreçte öğrencilerin sadece üretim yapmakla kalmayıp, aynı zamanda iş dünyasına atılmış bir adım atmış olduklarını belirtti.

thumbs_b_c_eac723c357f53ae5ee59ea3c162a5952

Alan şefleri ve öğretmenlerin rehberliğinde gerçekleşen bu üretim sürecinde öğrenciler, sadece ekonomik anlamda değil, aynı zamanda elde ettikleri deneyim ve yardımlaşma duygusuyla da büyük bir başarı elde etmiş durumda.

Okulun Mobilya İç Tasarım Alan Şefi Ramazan Çelik, depremden zarar gören okulların ihtiyaçlarını karşılamak adına öğrencilerle birlikte yoğun bir çalışma içine girdiklerini belirtti. Çelik, öğrencilerin gayreti ve yardımlaşma duygusunun, depremin yaralarını sararken bir arada çalışmanın ne kadar kıymetli olduğunu gösterdiğini vurguladı.

08_Nisan_04 ekim_01_AA-33197268

Kahramanmaraş'ta Kentsel Dönüşüm Kira Desteği Yüzde 47 Arttırıldı! Kahramanmaraş'ta Kentsel Dönüşüm Kira Desteği Yüzde 47 Arttırıldı!

Kahramanmaraşlı gençlerin gösterdiği bu olumlu çaba, depremzedelerin yanı sıra kentin genel ekonomisine ve eğitim sistemine de önemli bir katkı sağlıyor.

Editör: Dilek Nur